Kávé

Az 1866-ban Johann Joachim Darboven alapította cég, ma Németország egyik legnagyobb, családi alapítású kávépörkölő vállalkozása, melynek sikere a tradícióban gyökerező innovációban rejlik. Az ifjú kereskedő J.J.Darboven a világon elsőként csomagolta zacskókba és szállította házhoz a készre pörkölt szemes kávét a háziasszonyok életének megkönnyítésére. A cég története napjainkig töretlen fejlődést mutat. 1915-ben született az Idee kávémárka, melynek gyomorbarát szabadalmát 1927-ben jegyezték be. 1980-ban szerződést kötöttek a svájci Mövenpick kávék gyártására és forgalmazására, hét évvel később pedig felvásárolták az Eilles céget. A fenntartható fejlődés elkötelezett híveként a Darboven cég 1993-ban kezdett együttműködni a Transfair e. V. egyesülettel, a fair kávékereskedelem érdekében. Az egységes Fairtrade minősítést és címkét a fair kávékereskedelemért 2003-ban vezették be.

A prémium forró italokat gyártó J.J.Darboven cégcsoport napjainkban 6 EU-tagországban 11 leányvállalattal és 3 kávépörkölő üzemmel működik, s több mint 1.100 alkalmazottnak ad megélhetést világszerte. A 150 éves múltra visszatekintő vállalat máig is családi tulajdonban van, s Németországban, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában a gasztronómiai terület piacvezetője a forró italok tekintetében.


Márkáink:

MOZART
Ausztria a nagymúltú kávéhagyományok országa. Ha Bécsre gondolunk, egyből a számtalan neves kávéház és a sokféle kávé specialitás jut az eszünkbe. Ausztria ugyanakkor a különböző kávé variációk mellett méltán vált híressé a halhatatlan zeneszerzőről, Mozartról is. A klasszikus zene és a kávé alkotásának művészete így tehát egy páratlan kompozíciót teremtettek meg: a Mozart Kaffee-t. A Darboven cégcsoport és a nagymúltú tiroli Praxmarer pörkölő üzem együttműködéséből jött létre két eredeti osztrák kávé kompozíció, melyek a zseniális zeneszerző nevét viselik. Az erősen pörkölt, fűszeres változat neve "Varázsfuvola", mely Mozart álomszerű világba ragadó operájára emlékeztet. A közepesen erősen pörkölt, zamatos variáció nevét Mozart legismertebb szerenádja, a "Kis éji zene" után kapta, mely könnyedségével varázsolja el a fogyasztót.

 

 

 

 

MÖVENPICK

A Mövenpick of Switzerland eredeti svájci recept szerint a Darboven cégcsoport saját pörkölőiben készül. Különösen értékes kávéfajták keveréke, kiemelkedően gazdag aroma anyagokkal. A pörkölés gondos, kíméletes hőmérséklet ellenőrzés alatt zajlik és a speciális őrléssel együtt összetéveszthetetlen íz harmóniát eredményez. Különleges tulajdonságai révén immár 30 éve a nagy prémium kávék közé tartozik.

 

 

IDEE KAFFEE
A Darboven cégcsoport híres gyomorbarát kávéja, koffeines és koffeinmentes verzióban. Különleges eljárással a kávészemeket még a pörkölés előtt gőzzel kezelik, ezáltal a pörkölés során keletkező csersavat jelentősen csökkenteni tudják. A koffeines változatokban a 100% Arabica szemek teljes koffeintartalmát megőrzik, így a gyomorsav problémákkal küzdő kávékedvelők ugyanúgy élvezhetik a lágy, kellemes, koffeintartalmú aromákat.

 

 

CAFÉ INTENCIÓN
A J. J. Darboven 1993 óta forgalmaz fair kereskedelemből származó kávékat – a cég az elsők között volt, akik konzekvensen és nagyvonalúan támogatták ezt a kezdeményezést. A fair kereskedelemben a kávé kis családi gazdaságokból származik és közvetítő kereskedők kizárásával közvetlenül a termelő országokból érkezik. A Transfair e. V. egyesületen keresztül a termésért garantált minimál árat határoznak meg, ami biztos megélhetést ad a kistermelőknek. E kávé fajta nemcsak fair, hanem különösen aromás is, mivel kizárólag a legjobb hegyi ültetvényekről származó nyerskávéból, a hamburgi behajózás után azonnal, különleges eljárással, frissen pörkölik.

 

 

EILLES
A legjobb termőterületek legfinomabb kávéfajtáiból komponálták az Eilles Gourmet kávét, mely több mint 140 éve Németország nagynevű tradicionális márkái közé tartozik. Az Eilles Gourmet Café leghíresebb kedvelője II. Lajos bajor király volt, akinek udvarában az Eilles kávé kiemelt márkává lépett elő. Különleges kezelés ad az Eilles kávénak egyedi tulajdonságokat: összetéveszthetetlen aroma és válogatott íz hatás.

 

 

ALBERTO
A legjobb kávé két világ keresztezéséből: olasz életérzést kapcsol össze a német Darboven csoport prémium minőségével. Azoknak készült, akik otthon az igazi mediterrán életérzésre vágynak egy csésze kávé elfogyasztása közben.

 

 

ALFREDO ESPRESSO
A Darboven csoport vendéglátó szektor számára kreált márkája, különböző kávé összetételekből, a különböző kávéfőzőkhöz igazodva. Nem véletlen az Alfredo Espresso elnevezés: olaszos, erőteljes aromák jellemzik e kávékat. Az erőteljes Robusta tartalmú kreációktól egészen a csúcs minőségű 100% Arabica fajtáig, minden vendéglátóhely megtalálja a számára legmegfelelőbb ízvilágot.

 

- vissza -

 

Kapcsolat

Bello Premiums Kft.

  • icon
    Cím: 1037 Budapest, Tarhos utca 178.
  • icon
    Telefon: 06-1/242-3330

 

Top
Az oldalon történő látogatása során cookie-kat ("sütiket") használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. További részletek…